Maarten Kolsloot

Maarten Kolsloot (1982) is sportjournalist, Amerika-kenner en honkbalgek. Hij geeft op Radio 1 regelmatig honkbalcommentaar. Zijn artikelen verschenen o.a. in Het Parool, NUsport Magazine, NRC Handelsblad. Voor het ANP was hij correspondent in de VS. Hij schreef de sportboeken Honkbalgoud, Hollandse Honkbalhelden en Strike out, waarvoor hij tienduizenden kilometers van Haarlem naar Aruba en van Seattle naar Rosmalen reisde en met talloze betrokkenen sprak.

Hij liep in 2008 mee in de kansloze presidentscampagne van senator Chris Dodd, en schreef in 2012 Zo word je president. De strijd om het Witte Huis. Kolsloot was recent redacteur van De Nieuwsshow en EenVandaag Radio en deed voor beide in 2016 verslag van de verkiezingen in Louisiana. In 2017 en 2016 presenteerde hij De Dagwacht – ‘Amerika in Alle Staten’ op Radio 1. Hij heeft een neus voor ludiek verkiezingsnieuws.

Samen met Amerika-kenner Victor Vlam schreef hij Donald Trump is niet gek en kan hij worden geboekt om verkiezingsavonden te duiden en op te vrolijken.

 

 

 

 

Boeken

Een eigenzinnige gids voor de Amerikaanse presidents­ verkiezingen
Een droomseizoen
Genomineerd voor Beste Voetbalboek van het Jaar!
De verwoeste droom van de talentvolle honkbalbroers Halman
ZILVEREN PLAK NICO SCHEEPMAKERBEKER 2015!
Boek deze auteur
Wilt u deze auteur uitnodigen voor een congres, evenement, leesclub of literaire avond, mail ons dan uw verzoek.