Stage bij uitgeverij De Kring

Aangeboden: meewerkstage

16 á 20 uur per week / 2 á 2,5 dag (bij voorkeur op di/woe/don)

Zsm, duur liefst 5 maanden

 

Uitgeverij De Kring is een kleine, ambitieuze en zelfstandige literaire uitgeverij die kwaliteitsboeken publiceert op het gebied van fictie en non-fictie en zich richt op de publieksmarkt, met gebruikmaking van alle moderne middelen. Zij geeft met veel zorg en aandacht slechts een gering aantal titels uit, die allemaal grote commerciële potentie hebben en intensieve campagnes vergen. De uitgeverij is op 3 juli 2012 opgericht door Marie-Anne van Wijnen, voormalig uitgever van L.J. Veen en Nieuw Amsterdam.

 

Per 1 februari hebben wij een werkervaringsplek voor een enthousiaste, creatieve en slagvaardige stagiair (m/v). De stagiair zal helpen bij alle mogelijke klussen op het gebied van redactie, promotie, marketing, verkoop en social media waar maar behoefte aan is, onder leiding van de uitgever. Op die manier zal de stagiair goed inzicht krijgen in het functioneren van de uitgeverij. Werkzaamheden kunnen bijvoorbeeld bestaan uit het (mede) corrigeren van drukproeven, het invoeren van correcties, het maken van een register, het bedenken en uitvoeren van lezersacties en prijsvragen, het schrijven en versturen van nieuwsbrieven, het bijhouden van de social media, het versturen van drukproeven en ander promotiemateriaal, het ondersteunen bij presentaties, lezingen en evenementen, het bijwerken van ons perssysteem, het onderhouden van contacten met de media, enzovoorts. Kortom: een fantastische en leerzame stageplek met veel afwisseling. Er is een bescheiden stagevergoeding beschikbaar.

 

Heb je affiniteit met het boekenvak, ben je creatief, leergierig, ondernemend en sociaal, beheers je de Nederlandse taal goed, heb je geen bel-angst én kun je (circa) 5 maanden stage lopen, mail dan een briefje met motivatie en c.v. naar info@uitgeverijdekring.nl. Kun je geen vijf maanden óf niet op de genoemde dagen of niet precies dit aantal uren, meld je dan toch, dan bespreken we de mogelijkheden. Voor vragen kun je bellen naar 020-3792939.