Strike out

Strike out
224 pagina's
verschenen september 2014

isbn: 9789491567605
paperback € 16,50

De verwoeste droom van de talentvolle honkbalbroers Halman
ZILVEREN PLAK NICO SCHEEPMAKERBEKER 2015!

Het verhaal van Gregory en Jason Halman begint ruim voor hun geboorte op de witte Arubaanse stranden waar Eddy Halman in de jaren ’60 zijn Amerikaanse honkbaldroom najaagt. In 1972 landt hij met het Antilliaanse team op Nederlandse bodem, en hij besluit te blijven.

De broertjes Halman, geboren in Haarlem, blijken uitzonderlijke honkbaltalenten. Van jongs af aan dromen ook zij van een carrière in mythische sporttempels zoals Yankee Stadium. Vader Eddy leert zijn kinderen te vechten voor hún dromen en het beter te doen dan hijzelf heeft gedaan. Als tieners vallen ze op bij Amerikaanse scouts van grote clubs. Gregory tekent op zijn zestiende al een contract; naar verwachting zal zijn jongere broer Jason snel volgen. Zeven jaar later speelt Gregory in de Amerikaanse Major League en wordt hij misschien wel de nieuwe homerunkoning van Amerika. Jason is international bij Oranje en topspeler bij het Haarlemse Kinheim.

Dan gaat het mis. Op 21 november 2011 steekt Jason in een psychose zijn broer en beste vriend Gregory dood. Wereldwijd wordt geschokt gereageerd.

Strike out is een bijzonder verhaal over toekomstdromen en broederliefde met een zeer dramatische afloop. Het leest als een roman.

"Wát een fascinerend verhaal. Dit is nou zo'n true crime boek waarvan je zegt: dit móét geschreven worden. And mark my words: ik denk dat hier een film van gemaakt gaat worden. Dit is zó'n uniek verhaal! Twee broers die heel dik met elkaar zijn, een ervan speelt in de Major League honkbal, de wereld ligt aan zijn voeten, en dan wordt hij doodgestoken door zijn eigen broer die zielsveel van hem houdt. Ik vind het een héél mooi boek!" Peter R de Vries in RTL Boulevard

 

'Dit boek bevat een bijzonder aangrijpend verhaal, nog altijd.' Spijkers met koppen

 

'Een indrukwekkend relaas van een gebeurtenis die wereldwijd impact had.' RTV Rijnmond

 

'Mooie prestatie'. 'Het is vooral de kracht van de familieband die beklijft als je het boek dichtslaat.' Trouw

 

'Strike out schetst een ontroerend beeld van de cultuur, de sport, de broederliefde en een noodlottig einde. Uit liefde.**** ' Nieuwe Revu

 

'Een prachtig boek!.' Leo Driessen, RTV Noord-Holland

RTV Rijnmond, 20-10-2014
Spijkers met Koppen
Maarten Kolsloot in gesprek met Felix Meurders, 4-10-2014
Strike out
RTL Boulevard 30-9-2014
Boektrailer Strike out