Geert van der Kolk

Geert van der Kolk is geboren in Velsen en bezocht het gymnasium in Apeldoorn. Hij studeerde geschiedenis en werkte daarna als freelance journalist in Polen, Moskou en het voormalige Oost-Berlijn.

In 1981 ging hij naar Amerika als Fulbright Fellow van Princeton University. Hij was Amerika-correspondent van Het Parool en schreef ook over Mexico en de burgeroorlog in El Salvador.

Zijn eerste korte verhalen verschenen begin jaren tachtig in de literaire tijdschriften Maatstaf en De Revisor. Ze werden gebundeld in zijn debuut De nieuwe stad (1987). Daarna volgden kort na elkaar drie andere bundels, en de roman Käte Jahn, geïnspireerd op zijn verblijf in Oost-Berlijn.

Geert van der Kolk is behalve schrijver ook een verwoed zeezeiler. Zijn zeilavonturen in Groenland, de Bahama's en Haïti zijn weerkaatst in de romans Noordtij, De smokkelaar van de Exuma's, en De waterverkoper.

Van der Kolk woonde van 1981-2017 in Washington, van 2017-2021 in Boston en sindsdien in Parijs. Ter voorbereiding van De oogst is voorbij zwierf hij meer dan een half jaar door Oost-Afrika. Zijn roman De witte reiger is gebaseerd op zijn ervaringen in Nieuw-Guinea. De jongens is de eerste roman die zich in Nederland afspeelt. Met Next stop: Wonderland neemt hij afscheid van meer dan drie decennia in Amerika.

 

Luister HIER naar Geert van der Kolk bij de Tineke Show

Boeken

Messcherpe satire over de eigenaardigheden van een viertal in Boston
Uitbundige roman over het avontuur van jong zijn, de ontdekkingen, de hartstocht en de humor
In de jungle vol ontberingen en vijandige Papoea’s zijn twee mannen tot elkaar veroordeeld…
Grote Berlijn-roman, uitsluitend als eBook
Hoop, liefde en tegenslag in een meeslepende, kleurrijke roman
Verzamelde verhalen van wereldklasse
Spanning en ontgoocheling in de meedogenloze Caribische zon
Boek deze auteur
Wilt u deze auteur uitnodigen voor een congres, evenement, leesclub of literaire avond, mail ons dan uw verzoek.