Next stop: Wonderland

Next stop: Wonderland
256 pagina's
verschenen april 2023

isbn: 9789462972599
paperback € 21,50

isbn: 9789462972698
eBook € 9,99

Messcherpe satire over de eigenaardigheden van een viertal in Boston

De wat oudere vrijgezel Alan Riding doceert creative writing aan een kleine universiteit bij Boston. Hij is bevriend met zijn bovenbuurvrouw Alisa, kunstschilder en happinesscoach, met Caroline, literatuurprofessor aan een vrouwencollege, en met collega Ron, een expat uit Nederland.

Geert van der Kolk beschrijft op humoristische wijze de grote en kleine beslommeringen van dit viertal. Van Alans scepsis over het nut van zijn eigen schrijfworkshops, Alisa’s avonturen in de positieve psychologie, tot Rons frustraties over vrijwel de hele wereld. Daar dwars doorheen ontwikkelt zich een onverwachte affaire tussen Caroline en Ron, die allebei dachten gelukkig getrouwd te zijn.

Next stop: Wonderland geeft een hilarisch beeld van het literaire en academische wereldje in Boston, waarin Alan en de anderen op de tast hun weg moeten vinden. De roman, vol meesterlijke dialogen en scherpe observaties, is Van der Kolks liefdevolle afscheid van Amerika, waar hij decennialang woonde. 

“Een heerlijke, stekelige satire. NEXT STOP:WONDERLAND is een zwarte komedie in proza. Het effect is amusant, relativerend, ontroerend en ontluisterend tegelijk.*****” Gé Vaartjes, de Volkskrant

 

'Scherpe dialogen, vermakelijk gedoe van dit eigenaardige viertal in het academische wereldje van Boston.' VPRO Gids

 

"Een roman met een onderhuidse spanning, juist omdat er weinig lijkt te gebeuren." Marjo van Turnhout, Leestafel.info