Voorbij het cynisme

Voorbij het cynisme
64 pagina's
verschenen december 2021

isbn: 9789462972131
paperback € 8,99

Voorbij het cynisme
Jan Terlouw Lezing 2021
Actueel!

Ook nog verkrijgbaar in deze serie: Jan Terlouw, Bas HeijneBeatrice de Graaf, Gert-Jan Segers & Tim Hofman

Sinds december 2017 wordt in de Deventer Schouwburg de jaarlijkse Jan Terlouw Lezing gehouden. Doel van de lezing is om in navolging van het gedachtegoed van Jan Terlouw een dialoog tussen generaties tot stand te brengen en de toehoorders aan te zetten om in actie te komen voor een duurzame wereld. Maatschappelijk relevante thema’s als duurzaamheid, de staat van het land en het nemen van verantwoordelijkheid in een snel veranderende samenleving krijgen letterlijk een podium en worden zo uitgediept en in historisch perspectief geplaatst.

De eerste vier lezingen werden gehouden door Jan Terlouw, Bas Heijne, Beatrice de Graaf, Gert Jan Segers & Tim Hofman.

De vijfde Deventer Jan Terlouw Lezing werd gehouden op 9 december 2021.

Cabaretier Claudia de Breij overziet de structurele problemen waar Nederland voor staat, veroorzaakt door politici met gebrek aan visie. Het is makkelijk om daar cynisch van te worden, want je zíét het fout gaan. Maar cynisme brengt ons niets. In haar lezing Voorbij het cynisme laat De Breij zien hoe het óók kan.

Duospreker Clarice Gargard betwijfelt in haar lezing of de huidige machthebbers de existentiële crises die zij zelf mede hebben veroorzaakt, nog wel kunnen oplossen. Ze pleit voor een nieuw, socialer systeem. We moeten eisen dat er een beter systeem komt en tegelijkertijd alvast beginnen met die ons te verbeelden.