Voor altijd mijn liefje

Voor altijd mijn liefje
256 pagina's
verschijnt oktober 2022

isbn: 9789462972469
paperback € 19,99

isbn: 9789462972476
eBook € 19,99

Voor altijd mijn liefje
Gelukkig blijven met dementie
Het liefdevolle verslag van een mantelzorger

Dini en Sybren Kalkman zijn al veertig jaar gelukkig getrouwd, wanneer Dini een beroerte krijgt en daaroverheen de diagnose vasculaire dementie. Door de ogen van Sybren zie je hoe ze moedig hun leven proberen voort te zetten zoals het was, de dingen te blijven doen die ze leuk vinden en hoe ze omgaan met de toenemende beperkingen door de dementie. Sybren ziet bij zijn vrouw de onzekerheid, de ontreddering en de stemmingswisselingen, en hij weet zeker dat zij het gelukkigst zal zijn als ze zo lang mogelijk thuis blijft. Hij neemt – samen met hun kinderen – de mantelzorg op zich, gaandeweg met steeds meer hulptroepen. Dagelijks komen ze voor verrassingen en uitdagingen te staan, maar ze blijven zoeken naar de levensvreugde. En met die instelling blijkt er veel te kunnen.

Sybren Kalkman beschrijft dat proces, dat na 18 jaar eindigt wanneer Dini overlijdt, met lichtheid en humor. Het is een boek vol hoop. Een leerzaam boek bovendien, ook al doordat Kalkman in een bijlage zijn visie op de ouderenzorg in de toekomst geeft. Maar bovenal is het één grote liefdesverklaring, die geen lezer onberoerd zal laten.

‘Confronterend, ontroerend, maar vooral: prachtig!’ Lezer Anneke

‘Een heel verdrietig verhaal, maar luchtig en met humor opgeschreven... heel knap!’ Lezer Gerda

‘Sybren is een zachtaardig mens, maar observeert vlijmscherp!’ Felix Rottenberg

‘Bijzonder hoe Sybren Kalkman de mantelzorg zelf heeft weten te organiseren, niet alleen uit liefde maar ook vanuit de overtuiging dat er ook met Alzheimer nog zoveel te genieten valt. Leerzaam!’ Lezer Els