Schiffmacher

Schiffmacher
256 pagina's
verschenen november 2016

isbn: 9789462970410
paperback € 18,50

isbn: 9789462970427
eBook € 8,99

Bekentenissen van een levende legende

Hij is een bohemien die gefascineerd is door de rafelranden van de maatschappij. Tatoeëerder van pop- en voetbalsterren, BN’ers, hoeren en zeelui. Autodidact en wandelende tatoeage-encyclopedie. Wereldreiziger en paljas. De ‘Da Vinci of Tattoos’, aldus de Amerikaanse pers, maar ook fotograaf, schrijver, tekenaar, schilder, typograaf, ontwerper. Iedereen heeft wel een mening over Henk Schiffmacher, en omgekeerd. Afkomstig uit een Harderwijks slagersgeslacht (geb. 1952) ontpopte hij zich tot een unieke verschijning in de (inter)nationale tatoeage- én in de kunstwereld.

Schiffmacher bevat het persoonlijke levensverhaal van een man die leeft op één grote adrenalinekick, een man van uitersten ook: afgekickt cokeverslaafde en drugssmokkelaar, pacifist en aspirant-huurling, hoerenloper en liefdevol echtgenoot, ex-museumdirecteur en ex-Hells Angels-maatje. Hij zag dromen uitkomen en weer vervliegen, liet het geld rollen en ging failliet. Maar bovenal blijft hij de man die tot zijn laatste snik zijn passie voor de tatoeage op anderen wil overbrengen.

Schiffmacher: over de slagersjongen die ‘altijd in het vlees is gebleven’ en over de rebel in hem die nog lang niet met pensioen is.

Luister HIER terug naar het interview bij WNL: "Biografie vol kleurrijke verhalen die zich uitstekend lenen voor een filmscript."

'De biografie over Henk Schiffmacher leest als een schelmenroman.' Het Parool

‘Als een razende Roeland trekt hij over de aardbol, de wereld ligt aan zijn voeten en luistert toe als hij vertelt. Zijn tatoeages zijn als een bloemlezing van gedichten in allerlei soorten inkt.’ Jan Cremer

‘Henk is een icoon, een underground-filosoof, een drankhond, een drugshond, een vrouwenhond, die door de jaren heen heel veel inkt in mijn lichaam heeft geïnjecteerd.’ Anthony Kiedis, Red Hot Chili Peppers