In Hollywood

In Hollywood
400 pagina's
verschijnt november 2023

isbn: 9789462972728
paperback € 29,99

isbn: 9789462972735
eBook € 14,99

In Hollywood
Portretten en reportages
Blockbuster!

Een alomvattende cultuurgeschiedenis, boordevol foto’s en aanstekelijke verhalen

 

Met grote regelmaat verkeerde schrijver en cultuurreporter Rob van Scheers de afgelopen vijfendertig jaar achter de schermen in Hollywood. Hij was daar onder meer voor de research van zijn biografie over filmer Paul Verhoeven, en voor artikelen in de Volkskrant en EW Magazine.

In dit boek doet hij in wervelend proza voor het eerst verslag van zijn eigen (vaak curieuze) lotgevallen in Hollywood. Dingen die niet zo snel de krant halen. Hij heeft ontmoetingen met actrices als Sharon Stone, Hanna Schygulla, Jane Fonda en Sophia Loren, gaat op setbezoek, komt uit op premières en spreekt vele regisseurs, onder wie Martin Scorsese, Steven Spielberg, David Fincher en P.T. Anderson.

Intussen ontleedt hij op geheel eigen wijze de ijzeren wetten van de filmgenres, en licht hij de huisstijl van makers als David Lynch, Quentin Tarantino, Spike Lee en Jordan Peele uit.

Ook zoomt Van Scheers in op de geschiedenis van Hollywood, gelardeerd met vele prikkelende anekdotes. Daar bovenop heeft hij ruime aandacht voor Nederlandse cineasten die het probeerden te maken in dit wereldhoofdkwartier van de popcultuur.

Het eindresultaat is een blockbuster van een boek, een alomvattende cultuurgeschiedenis. Onmisbaar voor filmfans en lezers die een zwak hebben voor de lifestyle van Amerika’s westkust en Los Angeles in het bijzonder – een wereld vol films, muziek, comedy, beeldende kunst, literatuur en tv-series.

‘Rob van Scheers neemt je mee in de wervelende wereld die Hollywood heet. Hij trekt het doek op voor beroemde acteurs en regisseurs en maakt je deelgenoot van de avonturen die hij daar beleeft. Aanstekelijk en inspirerend, zoals we van hem gewend zijn.’ Grietje Braaksma, Broese Boekverkopers