De voorhoede

De voorhoede
256 pagina's
verschenen maart 2022

isbn: 9789462972278
paperback € 19,99

isbn: 9789462972285
eBook € 10,99

Vrijpostige gesprekken met rolmodellen van kleur over discriminatie en integratie
Met voorwoord van Paul Scheffer

Het debat over discriminatie en integratie lijkt steeds verhitter te worden. Hoofdoorzaak is onwetendheid over en angst voor elkaar, zeggen de mensen in dit boek.

Ook zij werden geconfronteerd met vooroordelen. Toch haalden ze de top. Hoe deden ze dat? Hoe belangrijk was de rol van hun ouders? Is er in Nederland inderdaad sprake van ‘systemisch racisme’, zoals premier Rutte zegt? En wat mogen (nakomelingen van) migranten die niet slagen zichzelf aanrekenen?

Boudewijn Geels en Elfanie toe Laer interviewden 25 geslaagde voorbeelden van integratie, zoals Gerald Roethof, Sigi Lens, Esmah Lahlah, Franc Weerwind, Sylvana Simons, Andy Kraag, Shirin Musa en Patrick ‘Rudeboy’ Tilon. Het werden open interviews waarin de ongemakkelijke vragen niet geschuwd werden.

De voorhoede is een onmisbaar boek voor iedereen die wil weten hoe de multiculturele samenleving er voorstaat. Het biedt bedrijven verfrissende inzichten en inspiratie om hun organisatie met succes diverser te maken, en het boek is zeker ook een must-read voor jonge, ambitieuze Nederlanders met een migratieachtergrond. Want wat deze 25 konden, kunnen zij ook.

"De Voorhoede, een fascinerende en bijzonder toegankelijke bundel interviews met mensen met andere vinkjes." Joris Luyendijk