Zuchten van de ziel

Zuchten van de ziel
288 pagina's
verschijnt oktober 2020

isbn: 9789462971820
paperback € 19,99

isbn: 9789462971837
eBook € 9,99

Zuchten van de ziel
Bijzondere muziek in bijzondere tijden
Persoonlijke muziekverhalen; emotie & herkenning

Toen het coronavirus uitbrak ging Bindels met zijn meervoudig beperkte dochter Brigitte in thuisisolatie. Op Facebook zag hij vaak mooie muziekclips voorbijkomen, met alleen een opgestoken duimpje of het woord ‘kippenvel’. En challenges als: plaats een hoes van een plaat/cd die belangrijk voor je is. Zonder tekst of uitleg. Dat vond hij jammer, want hij was juist benieuwd naar de verhalen achter de muziek. Waarom juist deze clip? Welke herinneringen horen erbij, welke emoties? Muziek biedt troost en het bijbehorende verhaal geeft een inkijkje in iemands leven.

En dus begon hij de pagina Zuchten van de ziel. Elke avond voor het slapengaan een muziekje en een mooi verhaal.Toen de thuisisolatie maar voortduurde vroeg Bindels ook gastschrijvers. Meer dan 100 afleveringen maakten ze samen, met een groeiende groep Facebookvolgers. Het leverde een bijzonder tijdsbeeld op, met zeer persoonlijke verhalen van bekende en onbekendere Nederlanders.

 

‘Ik geniet alle dagen van de prachtige verhalen en soms raakt het je recht in je hart, zoals nu.’ Facebook-volger

 

‘Dit is zo’n nummer dat je moet reserveren voor speciale momenten. Zo blijft het zijn magie behouden. 10+’ Facebook-volger

 

‘Mooi, herkenbaar verhaal en wat een tijdloze prachtplaat. Zit ook in míjn hart.’ Facebook-volger