Oorlog in de 16

Oorlog in de 16
256 pagina's
verschenen juni 2018

isbn: 9789462970946
paperback € 17,99

isbn: 9789462971035
eBook € 9,99

Het succes van de Utrechtse voetbalschool

‘Spelers uit Utrecht pik je er zo uit. Ze staan bij een muurtje nooit met hun handen voor het kruis en kijken de schutter aan met een blik van: Wááág ’t eens! – We weten je te vinden, hoor!’ Jan Wouters

 

Voor een middelgrote stad heeft Utrecht door de tijden heen een ongelooflijke hoeveelheid topvoetballers voortgebracht: Willem van Hanegem, Marco van Basten, Wesley Sneijder, Jan Wouters, Tonny van der Linden, Hans van Breukelen, Reinier Kreijermaat, Robbie de Wit, Hans Kraay, Rob Alflen, Leo van Veen, John van Loen, Ismaïl Aissati, Joop van Maurik, Zakaria Labyad, Gert Bals, Ronald Spelbos, Jean-Paul de Jong, Gerald Vanenburg… de lijst is eindeloos.

Schrijver en cultuurreporter Rob van Scheers (Utrecht, 1959) gaat op zoek naar het geheim van deze Utrechtse voetbalschool, geboren uit clubs als D.O.S., Elinkwijk, Velox en uiteraard ook FC Utrecht. Zo pakt Oorlog in de 16 uit als een nooit eerder geziene hommage vol verrassende geschiedschrijving, persoonlijke herinneringen en vooral Utrechtse humor, die ook voetbalfans van ver buiten de Domstad zal aanspreken.

 

Rob van Scheers, journalist en schrijver van o.a. Drie akkoorden en de waarheid (2014), samen met Ronald Giphart Kuipkoorts (2015) en de biografie Paul Verhoeven – Een filmersleven (2017). In zijn jeugd bezocht Rob met zijn vader afwisselend de wedstrijden van D.O.S., Elinkwijk en Velox, en trapte hij zelf een balletje bij UVV.

 

'Een boek dat alle kanten opvliegt, maar nooit verveelt.' Friesch Dagblad 

Rob van Scheers over Oorlog in de 16, het succes van de Utrechtse voetbalschool
Juli 2018