Koud bloed 31

Koud bloed 31
128 pagina's
verschenen december 2016

isbn: 9789462970564
paperback € 9,95

Koud bloed 31
The End

 

Het afscheidsnummer van Koud bloed, zoals gebruikelijk propvol opmerkelijke misdaadartikelen.

Paul Vugts beschrijft hoe justitie de onkraakbaar geachte Blackberry, zo populair bij het organiseren van drugstransporten en liquidaties, heeft weten te kraken. Grote paniek in het criminele circuit! Eric Slot gaat nader in op het recente Turkse politieke geweld in Nederland. Hij laat zien dat al sinds de jaren zeventig in ons land politiek geïnspireerde afrekeningen plaatsvinden, met opmerkelijk vaak puur criminele motieven. Nóg een overzicht: steeds meer notarissen raken uit financiële nood van het rechte pad.

Begin dit jaar trof het OM met de internationale telecomprovider Vimpelcom een schikking voor het recordbedrag van $ 397 mln. Een strafzaak wegens omkoping in Oezbekistan werd daarmee voorkomen, maar wat heeft de Nederlandse justitie daarmee te maken?

De winstprofeet, een Marokkaanse Nederlander, wist begin 2012 honderden goedgelovigen te biologeren met zijn internettips voor beleggen op de valutamarkten. De volgelingen zijn nu tientallen miljoenen armer. Vasco van der Boon dook in het opmerkelijke dossier.

Bij een vechtpartij na een hockeygala in Arnhem breekt een man zijn kaak. Maar wie is de dader? Rechtspsycholoog Peter van Koppen en criminologe Frédérique Malefason proberen de tegenstrijdige getuigenverklaringen te ontwarren. Marcella van der Weg onderzoekt de dood van de 44-jarige Duitse emigrant Friedrich Schallenberg kort na de oorlog. Was het moord of zelfmoord?

Dan nog twee voorpublicaties, de strip en de vaste misdaadrubrieken. Koud bloed 31 is al met al een waardig slot van een uniek blad.