Koud bloed 27

Koud bloed 27
128 pagina's
verschenen oktober 2015

isbn: 9789462970175
paperback € 9,95

Koud bloed 27

Vechtsporten en criminaliteit, de twee lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden, ondanks de beweringen van bobo’s van diverse sportbonden dat slechts enkelingen de verlokkingen van het snelle geld van de drugshandel kunnen weerstaan.

Paul Vugts gaat in op een mislukte cocaïnesmokkel in de haven van Antwerpen. In hoger beroep behoort een bekende vechtsporter als K-1 wereldkampioen zwaargewicht Hesdy Gerges tot de verdachten.

Erik Brouwer beschrijft hoe de zware criminaliteit het leven kostte van Peter ‘Hurricane’ Smit, de Dordtenaar die als eerste blanke de schier onoverwinnelijke Thaise wereldkampioen tegen het canvas sloeg. Het terughalen van een ‘duur klokkie’ werd hem fataal.

Onlangs overleed in zijn cel seriemoordenaar Koos Hertogs. Journalist Sytze van der Zee schreef in 2003 een boek over hem. Voor Koud bloed gaat hij terug in de tijd, deels samen met de nabestaanden van Hertogs slachtoffertjes.

Marcella van der Weg gaat nog verder terug in de tijd. Kort na de Tweede Wereldoorlog verdween in Rotterdam een negenjarig jongetje dat later dood werd gevonden in een jutezak die in de Delfshavense Schie dreef. Tot en met cassatie werd Hendrik K. voor de moord veroordeeld. Maar was hij wel de dader?  

Als rechtbankverslaggever volgde Jurgen Swart de behandeling van de zaak tegen de vriend van Vivica Spong. Het nichtje van de beroemde strafpleiter werd dood gevonden onder aan de trap van haar woning. Is haar vriend wel de dader? Een drama in vijf akten.

Tot slot een bijzondere voorpublicatie uit De Wallen in de jaren ’60, waarin stadsgids Raoul Serrée o.a. de oudste penoze van Nederland portretteert, de 94-jarige Jan ‘de Bollebakker’.

Naast deze lange misdaadverhalen in Koud bloed 27 de vaste rubrieken: het graf, de film, de muziek, de plaats delict-foto en de strip.