Koud bloed 25

Koud bloed 25
128 pagina's
verschenen maart 2015

isbn: 9789462970014
paperback € 9,95

Koud bloed 25

Koud bloed 25, een jubileumnummer, is tot de nok gevuld met waar het in het leven allemaal om draait: mooie verhalen.

Zo beschrijft Paul Vugts de eerste processen tegen de zware jongens uit de Amsterdamse onderwereldoorlog. De strijd domineert al weken het nieuws en Vugts gidst de lezer van Koud bloed in deze ondoorgrondelijke wereld met zijn vele vetes en liquidaties.

Weert Schenk opent een dossier van de Dienst Landelijke Recherche en biedt een inkijkje in de schemerwereld van de escort. Een wereld die altijd wat meer glans heeft gehad dan die van de gewone raamprostitutie, maar waar net zoveel misstanden blijken te heersen.

Marnix Brendel is een curieuze verzamelaar. Waar de een sigarenbandjes of vinyl verzamelt, is hij op jacht naar maffia-parafernalia. Hij heeft zelfs de hele outfit van The Godfather! Voor Koud bloed toont en bespreekt hij zijn topstukken.

Jan Libbenga concludeert dat de bankoverval vrijwel uit Nederland verdwenen is. Hoe komen boeven nu aan hun geld?

Joost van der Wegen stelt de vraag of de dood van de 23-jarige Eline Melters uit Urmond wel zelfmoord was. Wat was de rol van haar vriend? Na jaren heeft de politie eindelijk besloten de zaak opnieuw te gaan onderzoeken.

Verder zijn er fraaie historische verhalen van Steffie van den Oord en Marcella van der Weg, en de vaste rubrieken van Bart Middelburg (In Memoriam: Kees Houtman), Joop van Riessen (Plaats Delict), Rob van Scheers (misdaadfilms) en Siem Eikelenboom (misdaadmuziek), en de geweldige misdaadstrip van de tekenaars van Studio Noodweer.