Koud bloed 23

Koud bloed 23
128 pagina's
verschenen mei 2014

isbn: 9789491567735
paperback € 9,95

Koud bloed 23
Wie stopt de jonge gewelddadige criminelen?

Vaste Koud bloed-medewerker Paul Vugts volgde de afgelopen zestien jaar een groep jonge criminelen, vanaf de straat tot in de rechtbank, en publiceerde daarover onlangs het boek Doorgeschoten. In Koud bloed 23 het nawoord uit dat boek, waarin Vugts zich afvraagt hoe de samenleving moet omgaan met deze nieuwe generatie criminelen die om niets hun vuurwapens lijken te trekken.

Op 28 maart jl vond een overval plaats op een juwelier in Deurne. De echtgenote schoot haar man te hulp en doodde de twee jonge overvallers. Op verzoek van Koud bloed schreef criminologe en psychologe Nicole Haas een essay over de kwestie.

Martijn Haas schrijft over zijn ervaringen met ‘Annemarie’, een jonge vrouw van 23 die al eerder een straf heeft uitgezeten, maar nu weer opduikt in een bizarre moordzaak.

Koud bloed-correspondent Nico Verbeek beschrijft de opkomst en ondergang van de Colombiaanse Koningin van de Cocaïne Griselda Blanco.

Verder in dit nummer twee historische verhalen. Historica en journaliste Steffie van den Oord reconstrueert een moord uit 1763. Een boerin krijgt wanen na de geboorte van haar laatste kind en draait door. Marcella van de Weg beschrijft de geschiedenis van Hendrik de Jong, een negentiende-eeuwse oplichter die ‘de Nederlandse Jack the Ripper’ wordt genoemd.

Deze en nog meer verhalen van de beste misdaadjournalisten, in Koud bloed 23.

Zie ook www.koudbloed.nl