Gevangen in Nepal

Gevangen in Nepal
256 pagina's
verschenen april 2016

isbn: 9789462970267
paperback € 17,95

isbn: 9789462970304
eBook € 9,99

Hoe een droomreis een nachtmerrie werd
Zes maanden ten onrechte in de cel

Nepal had alles waar Edward van der Ree van droomde: spiritualiteit, een slow-down levensstijl, fantastische natuur en heerlijk eten. Hij vond in 2013 werk in de mooiste bar van Nepal en maakte er veel vrienden. Hier wilde hij voor eeuwig blijven wonen.

Zijn leven nam een dramatische wending toen zijn beste vriend, Pravash Paudel, van zijn balkon viel en op slag dood was. Onmiddellijk werd Edward door de Nepalese politie opgepakt op verdenking van moord, en zonder pardon achter de tralies gezet. In de overvolle gevangenis moest Edward zien te overleven tussen verkrachters, moordenaars, drugsdealers en pedofielen.

Zijn ouders reisden af naar Nepal en hebben er zes maanden keihard gevochten voor zijn vrijlating, vanuit Nederland bijgestaan door hun andere zoon. De familie leerde Nepal kennen als een land van corruptie, omkoping en vriendjespolitiek.

Gevangen in Nepal is een spannend, waargebeurd en filmisch beschreven verhaal gebaseerd op veel gesprekken met Edward van der Ree, e-mails en de dagboeken van zijn moeder.

'Een schokkend verhaal.' Peter R. de Vries, RTL Boulevard

'Wat een heftig verhaal!' De Tineke Show'

'Annemiek van Kessel heeft zich prima ingeleefd in de lotgevallen van de familie Van der Ree en het verhaal bijna filmisch opgeschreven.' Nieuwe Revu

http://www.hartvannederland.nl/top-nieuws/2016/edward-zat-onterecht-vast-nepal/
Gevangen in Nepal
Hart van Nederland