Dit is uw land

Dit is uw land
320 pagina's
verschenen mei 2017

isbn: 9789462970670
paperback € 21,99

Het einde van een boerenparadijs
De verborgen schade van een welvaartswonder

Kunnen we gezonde voeding en een leefbaar platteland overlaten aan de vrije markt? Hoe is het mogelijk dat Nederland, in bezit van slechts 0,04 procent van alle mondiaal beschikbare landbouwgrond, de tweede exporteur ter wereld is?

De expansiedrift gaat ten koste van natuur, milieu en dierenwelzijn. De samenleving betaalt de prijs voor de intensieve Nederlandse manier van ‘boeren’. Overdoses stikstof en ammoniak kosten ons miljarden.

De staatskas is de lachende derde, maar intussen zit een fors deel van de boeren rond de armoedegrens, zo bleek na de opheffing van het melkquotum in 2015. Voorop eigenaren van splinternieuwe megastallen. Hoe kunnen we de wurggreep van het ‘welvaartswonder’ doorbreken? Hoe ziet een eerlijke en gezonde landbouwsector er in 2050 uit?

In Dit is uw land komen boeren, burgers en buitenlui aan het woord; hun ervaringen worden onderbouwd door cijfers, grafieken en geschiedenislessen. Dit toegankelijk geschreven boek is interessant voor een ieder die begaan is met onze leefomgeving.

 

De pers over Dit is uw land

Luister HIER naar het interview bij De Nieuwsshow.

Lees HIER het interview in Boerderij.

‘De auteurs hebben hun betoog onderbouwd met feiten en cijfers. Ook positief is dat ze de ervaringen van burgers en boeren hebben opgenomen.’ NBD Biblion

‘Wakker Dier of Varkens in Nood hadden het niet beter kunnen zeggen.’ Trouw

‘Prima geschikt voor iedereen: over het succesverhaal dat ons de kop gaat kosten.’ De Volkskrant

'Dit is uw land, een met feiten en cijfers doorspekte geschiedenisles, is mooi gelardeerd met interviews, reportages en portretten van ministers, wetenschappers en vooral veel boeren.' Landwerk