De wonderbenen van Umberto

De wonderbenen van Umberto
192 pagina's
verschijnt november 2023

isbn: 9789462972742
gebonden € 17,99

De wonderbenen van Umberto
Klassieker!

De spannende avonturen van een arme Italiaanse jongen die profvoetballer wordt en de maffia te slim af is. Met 25 Peter van Straaten-tekeningen!

 

De 16-jarige Umberto woont in het Zuid-Italiaanse dorp Mirana en is de sterspeler van zijn voetbalclub. Hij komt uit een arm gezin, zijn vader is werkloos en zijn zusje is al jaren verlamd. Volgens de dorpsdokter kan een operatie haar genezen, maar dat kost veel geld. Maar hij heeft een plan: hij zal de scout van Turino, de profclub uit Turijn, uitnodigen. Die is inderdaad onder de indruk van het talent van Umberto en biedt hem een profcontract aan. De maffia uit het dorp vindt dat verraad en onderneemt actie. Umberto speelt in Turijn de sterren van de hemel, maar vlak voor de Europa Cupfinale tegen Real Madrid, wordt hij ontvoerd…

De wonderbenen van Umberto is een spannende jeugdroman over een arme Italiaanse profvoetballer wiens dromen uitkomen.

 

 

‘Het lievelingsboek uit mijn jeugd. Het had alles waar ik als jongen van acht, negen behoefte aan had: voetbal, spanning en dramatiek. Bovendien speelde het zich af in Italië, het land van de serie A en AC Milan, het land waar ik als geboren verdediger in Nederland elke avond van droomde. Ik wilde niets anders meer lezen dan dit boek. Ik kon hele stukken woord voor woord uit mijn hoofd opzeggen. Ik werd Umberto.’ Rory de Groot in Hard gras 143 (2022)