De Pjotr-story

De Pjotr-story
125 pagina's
verschenen oktober 2012

isbn: 9789491567131
eBook € 4,99

De Pjotr-story
Alleen als eBook

Als Marie ten langen leste besluit Pjotr te verlaten omdat hij niet met haar wil trouwen, zit hij in zak en as. Hij vervuilt in zijn appartement en probeert maniakaal het mondorgel te leren bespelen. De enige die af en toe zijn eenzaamheid komt verlichten is Negerhenkie, met zakkenvol pillen en als het meezit in gezelschap van een paar langbenige onderleggertjes. Negerhenkie raakt niet uitgepraat over Lee Towers, Pjotr houdt drankovergoten exposés over de kerstliederen van Elvis Presley, of draait keihard de gloedvolle gezangen van de Maastreechter Staar.

Ten slotte besluit de manische Pjotr om Marie in Griekenland op te zoeken, in een alles-of-niets poging haar voorgoed aan zich te binden.

In De Pjotr Story, een roman die in 2002 verscheen en nu alleen nog als e-Book verkrijgbaar is, bereikten de ontspoorde karakters van Pjotr, Marie en Negerhenkie een voorlopig hilarisch hoogtepunt. Inmiddels heeft de liefdesgeschiedenis een vervolg gekregen in Het heerlijk avondje.

 

Uit de pers:

‘Als Ceelen flink doordraaft, op het randje van de goede smaak balancerend, is hij op z’n best. Wie het boek uit heeft, voelt de dringende behoefte om een douche te nemen.’ NRC Handelsblad

Aat Ceelen - De Pjotr Story