Alles voor de SCOOP

Alles voor de SCOOP
356 pagina's
verschenen juni 2024

isbn: 9789462973022
gebonden € 45,00

Alles voor de SCOOP
Nederland door de ogen van fotojournalist Hans Peters
Met een voorwoord van John van den Heuvel

Hans Peters woonde tussen zijn derde en zijn achttiende jaar in het weeshuis. Het vormde hem in zijn latere werk als fotojournalist: altijd vooraan, voor de duvel niet bang en nooit opgeven. In zijn lange loopbaan – eerst bij ANEFO en daarna bij Dagblad De Telegraaf – behaalde Hans Peters enkele prestigieuze fotoprijzen en vele eervolle vermeldingen (World Press Photo Award, Zilveren Camera’s).

               Bij De Telegraaf werkte hij jarenlang samen met verslaggever Rob Knijff. De twee haalden het beste in elkaar naar boven en deden alles voor die ene scoop. Lange tijd dachten ze dat veel foto’s verloren waren gegaan, totdat ze ontdekten dat het Nationaal Archief 10.600 ANEFO-foto’s van Hans Peters had gedigitaliseerd. Uit deze schat, samen met het Telegraaf-archief, maakten ze een schitterende selectie. De kijker ziet een halve eeuw ‘Nederland’ aan zich voorbijtrekken. Sport, politiek, Koninklijk Huis, misdaad, kunst & cultuur, het dagelijks leven, prachtige foto’s voorzien van bijschriften en hier en daar smeuiige scoop-verhalen door Rob Knijff.

'Een bijzonder boek met bijzondere foto's en bijzondere verhalen.' Langs de Lijn En Omstreken

 

Luister HIER terug naar het interview bij Langs de Lijn e.o.

 

Lees HIER het interview n.a.v. ALLES VOOR DE SCOOP in De Telegraaf, 7 juni 2024

 

'Een waardevol overzicht van een tijd die inmiddels alweer geruime tijd achter ons ligt, maar wie de foto’s ziet, zal dikwijls een gevoel van herkenning ervaren. De bijna 500 foto’s zijn boeiend, soms verrassend, ook weleens confronterend. Ze laten de Nederlandse samenleving in al z’n facetten zien. Een prachtig tijdsdocument!*****' (5 sterren) Bazarow