Afrekeningen

Afrekeningen
296 pagina's
verschenen juni 2023

isbn: 9789462972605
paperback € 19,99

isbn: 9789462972612
eBook € 9,99

De onderwereldoorlog op straat en in de rechtszaal, 2012-2023
Het complete dossier

Na publicatie van Afrekeningen in 2017 is er veel gebeurd.

Een Amsterdamse criminele organisatie gaf uit angst voor meer onthullingen een moordopdracht af voor Paul Vugts. Vugts kreeg de zwaarst denkbare beveiliging en leefde ruim een half jaar in een safe house.

Benaouf A. probeerde zich door een groep zwaarbewapende getrouwen met een helikopter te laten bevrijden uit de gevangenis in Roermond. De politie werd getipt en verijdelde het plan. Zware straffen volgden.

De vermoorde ‘onschuldige elektricien’ Ali Motamed bleek een in Iran ter dood veroordeelde aanslagpleger te zijn, zo ontdekte Vugts.

In verschillende liquidatieprocessen kregen nog levende hoofdrolspelers van de onderwereldvete uit de diverse rivaliserende kampen forse straffen, ook levenslange.

Al deze ontwikkelingen van de afgelopen zes jaar worden uitvoerig beschreven in deze flink uitgebreide en geactualiseerde editie van Afrekeningen.

 

'Ongelooflijk! Het is bijna onvoorstelbaar wat je leest. Je beschrijft het mooi. Kopen dat boek!' Wilfred Genee, The Friday Move

‘Een onthutsend inkijkje in het recherche-onderzoek naar liquidaties. Goed boek!!!’ Panorama

 

‘IJzersterk!’ Gerlof Leistra, Elsevier

 

‘Vugts toont zich in Afrekeningen de precieze chroniqueur van de liquidaties in het Amsterdamse milieu sinds 2012 tot heden.’ Crimesite

 

‘Een pijnlijk gedetailleerde uiteenzetting van een geweldsuitbarsting met meer dan dertig liquidaties in vijf jaar tijd. De keiharde onderwereldstrijd wordt indringend beschreven.’ Maarten Kolsloot, Radio1

 

‘Wie aan Afrekeningen begint, doet geen oog meer dicht tot het uit is.’ Bonjo