Afrekeningen


De onderwereldoorlog op straat en in de rechtszaal
Nederlands best ingevoerde misdaadjournalist over de onderwereldoorlog

Wat in 2007 begint als een machtsstrijd en in 2012 escaleert na de verdwijning van een partij cocaïne, ontaardt in een onderwereldvete waarin tientallen jonge Amsterdamse criminelen met grof, soms extreem geweld worden geliquideerd. Wraak volgt op wraak – sleutelspelers grijpen naar de macht, ruimen ex-partners uit de weg of lopen over naar het rivaliserende kamp. Zeker drie onschuldige buitenstaanders worden vermoord doordat schutters zich vergissen.

Het voorlopige dieptepunt is in maart 2016, als het hoofd van de 23-jarige Nabil Amzieb op de stoep voor waterpijpcafé Fayrouz in Amsterdam-Zuid wordt achtergelaten.

Paul Vugts beschreef de bedenkelijke flitscarrières van deze nieuwe generatie nietsontziende criminelen in zijn boek Doorgeschoten – dat eindigde met de ontluikende onderwereldvete. In Afrekeningen beschrijft hij hoe de hoofdrolspelers hun oorlog op straat proberen te beslechten met nieuwe liquidaties, terwijl justitie in Nederlandse en Marokkaanse rechtszalen veroordelingen najaagt in intrigerende strafprocessen.

 

De pers over Doorgeschoten:

‘Vugts zit met Doorgeschoten akelig dicht op de actualiteit.’ Vrij Nederland

‘Een uitstekend boek!’ Elsevier

‘Doorgeschoten bevat goed gedoseerde komische noten in een verder bloedserieus boek.****’ NRC Handelsblad

Doorgeschoten, passender had Vugts zijn boek niet kunnen betitelen. Verplichte kost.*****’ De Telegraaf

‘Een urgent boek.’ Nieuwe Revu

‘Doorgeschoten leest als een trein.’ Dagelijkse Standaard

Afrekeningen
256 pagina's
verschijnt juli 2017

isbn: 9789462970595
paperback € 16,50